Χατζημαρκάκης:Η Task Force απέτυχε

Χατζημαρκάκης:Η Task Force απέτυχε

Για αποτυχία της Task Force έκανε λόγο ο Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αχελώου.

«Δυο χρόνια βρίσκεται η Task Force στην Ελλάδα πολλά όμως αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Εγώ ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναρωτιέμαι γιατί πληρώνουμε  στην Task Force, μια ομάδα που τα στελέχη- εμπειρογνώμονες, δεν μιλούν ελληνικά δεν ξέρουν το πολιτικό σύστημα και δεν γνωρίζουν τα ήθη και έθιμα, προσπαθούν να βοηθήσουν, έχουνε όμως αποτύχει.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το Ελληνόφωνο δυναμικό εντός και εκτός Ελλάδος. Μέχρι τώρα η Task Force αρνείται  να φέρει πιο πολλούς Έλληνες εμπειρογνώμονες, για παράδειγμα Έλληνες που δουλεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξέρουν την Ευρωπαϊκή διοίκηση και ως τεχνοκράτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα», δήλωσε.

 

 Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ανέφερε : «Χρειάζεται να προωθηθούν γρήγορα νέες επενδύσεις, δέκα δις ευρώ τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ ακόμη είναι αδιάθετα, βρίσκονται ακόμη στους λογαριασμούς στης Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έρχονται στην αγορά. Εδώ έπρεπε να έχει βοηθήσει  η τρόικα και ειδικά η Task Force δεν το έκανε.

Για το ζήτημα αυτό οι Έλληνες επιχειρηματίες της Γερμανίας έχουνε προτείνει στον Πρωθυπουργό το σχέδιο έρμης, ένα πρόγραμμα που θα προσπαθήσει για δυο χρόνια να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων .

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται στην Ελλάδα με την επιμέλεια πέντε Υπουργείων και του Πρωθυπουργού να δημιουργηθεί μια Task Force Ελληνική όπου  θα εξετάζει και θα δίνει άδειες για την προώθηση έργων και δράσεων και θα αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά προγράμματα.»

 

Τέλος, αναφερόμενος στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης και εάν χρειάζονται σε αυτή διορθωτικές κινήσεις ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής απάντησε  :«Μετά από έξι μήνες δεν μπορούμε να πούμε ότι κουραστήκαν οι Υπουργοί, αυτός που κουράστηκε πολύ αλλά που πρέπει να μείνει είναι οπωσδήποτε είναι ο κύριος Στουρνάρας  ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά . Πιστεύω ότι στην Ευρώπη η εικόνα  αυτής της Κυβέρνησης  είναι πάρα πολύ καλή και είναι σημαντικό για να ξανακερδίσουμε αξιοπιστία στους Ευρωπαίους να μην αλλάζουμε κάθε τόσο Κυβερνήσεις, εάν ήμουν στην θέση του Πρωθυπουργού θα προσπαθούσα να συνεχίσω με αυτή την ομάδα όσο πιο πολύ μπορούσα.»   

 

 

Πηγή: axeloostv

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ