Χρυσοβελώνη:Να τηρήσει την υπόσχεσή του ο κ. Σαμαράς

Χρυσοβελώνη:Να τηρήσει την υπόσχεσή του ο κ. Σαμαράς

Τώρα είναι η ώρα για τον κ. Σαμαρά να εκπληρώσει την παλιά του υπόσχεση για «άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση», τονίζει η Αν. Γραμματέας της ΚΟ, Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την χθεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

 

 “Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη. Οι διατάξεις περί «ελληνοποιήσεων» του νόμου 3838/10, καθώς και το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Τώρα είναι η ώρα για τον κ. Σαμαρά να εκπληρώσει την παλιά του υπόσχεση για «άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση». Έστω και μερικά χρόνια μετά την υπόσχεση της ΝΔ, περιμένουμε από την Συγκυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με την σαφέστατη δικαστική απόφαση του ΣτΕ, σημειώνει η κυρία Χρυσοβελώνη.

 

“Αν δεν μπορεί να καταθέσει νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του νόμου Ραγκούση, υπενθυμίζουμε στην ΝΔ την επίσημη πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που εκκρεμεί στη Βουλή από τις 8 Ιουλίου του 2012 για τον νέο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Καλούμε τον κ. Σαμαρά να την στηρίξει προκειμένου να τηρήσει μια έστω από τις προεκλογικές του υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό”, προσθέτει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ