Ο Στουρνάρας αποκρούει τα “πυρά”

Ο Στουρνάρας αποκρούει τα “πυρά”

 

 

Συνεχίζονται τα πυρά βουλευτών της ΝΔ κατά του Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις αιχμές του υπουργού Οικονομικών για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας τη διετία 2007-2009 και την εκτίναξη του ελλείμματος στο 15%.

Ίσως τον καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα στη Λ. Συγγρού για μαθήματα οικονομικής ιστορίας, επανήλθε ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του στον Alpha989, για να προσθέσει με νόημα: Οι απαντήσεις του ειναι οι καλύτερες γιατί είναι κοφτές, αλλά το να κάνει κριτική σε όλα είναι λίγο αλαζονικό.

Ερωτηθείς εξάλλου αν οι τελευταίες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών πηγάζουν από κάποιο φόβο ότι «θα τον βρουν μπροστά τους» αργότερα οι βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε:  «Δε φοβόμαστε τίποτα, πιο πολύ φοβόμαστε τους δημοσιογράφους παρά τον Στουρνάρα …».

Aπό την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας αντιπαρέρχεται τις επιθέσεις που δέχεται, ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η εφαρμογή της πολιτικής που έχουν εγκρίνει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η οποία έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές και αποτυπώνεται στο νέο μνημόνιο.

«Εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός. «Έχω μπροστά μου την επίσκεψη της τρόικας και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιήσουμε και πρέπει να υπενθυμίσω ότι μπορεί να έχουμε λάβει δύο δόσεις, από τη δανειακή σύμβαση, αλλά οι επόμενες δεν είναι δεδομένες. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι οι επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις και η επιστροφή της οικονομίας σε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης».

Η είδηση δεν είναι ότι ο Στουρνάρας κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή. Η είδηση είναι ότι υπάρχουν ακόμα υπερασπιστές της,  παρενέβη στο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο twitter.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ