Μάχη “για τα κουκιά” στην Ιπποκράτους

Μάχη “για τα κουκιά” στην Ιπποκράτους

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Η «μάχη των κουκιών» για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο ξεκίνησε ήδη στο ΠΑΣΟΚ, με τα «στρατόπεδα» να έχουν ήδη αρχίσει την κινητοποίησή τους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται βεβαίως να αμφισβητηθεί, πλην όμως θα αμφισβητηθεί από το παραδοσιακό λεγόμενο ΠΑΣΟΚ η πολιτική του, κυρίως όσον αφορά στη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση και τη στάση της Ιπποκράτους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. στα δυο αυτά σημεία υπάρχουν οι μεγάλες διαχωριστικές γραμμές των δυο σημαντικών στρατοπέδων, αφενός δηλαδή του Ευ. Βενιζέλου και των υποστηριχτών του που υποστηρίζουν συμμετοχή στην κυβέρνηση με πολιτικά πλέον στελέχη και ολομέτωπη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου -όπως αποκάλυψε το Real.gr την περασμένη εβδομάδα- του «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ» με στελέχη όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Δ. Ρέππας, οι «γεννηματικοί» κ. ά.

Η ηγετική ομάδα του κόμματος δεν κινδυνεύει βεβαίως να απολέσει την πλειοψηφία. Ήδη μάλιστα κινείται δραστήρια για τον έλεγχο των αντιπροσώπων του Συνεδρίου, με επικεφαλής τον Πάρη Κουκουλόπουλο, που αποτελεί τον «αντ’ αυτού» του Ευ. Βενιζέλου. Στην ομάδα δραστηριοποιούνται εντόνως οι Γρηγόρης Φελώνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Λευτέρης Κατσικαρέλης, ενώ το παρόν δίνει πάντοτε και ο Στέλιος Αγγελούδης. 

Περισσότερο πολιτικό ρόλο, με περιοδείες, ομιλίες και συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα, που τη συνδυάζουν με οργανωτική δουλειά, παίζουν δυο πολύ ελπιδοφόρα νέα στελέχη ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τις δικές τους πάντοτε απόψεις, που δεν τους έχουν κάνει απολύτως αποδεκτούς από τα στελέχη που είναι παραδοσιακά προσκείμενα στον Ευ. Βενιζέλο. Σημαντικός και ο ρόλος του πρώην υπουργού Χρήστου Πρωτόπαπα, αλλά και του Γιώργου Κουτρουμάνη, ενώ στον επικοινωνιακό τομέα συμβάλλουν αποφασιστικά οι Δημήτρης Καρύδης, Αντώνης Λιάρος, Γιάννης Πέππας και Σοφία Αδάμ. 

Τα οργανωτικά της ομάδας του «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ» (Κ. Σκανδαλίδης, «γεννηματικοί», Δ. Ρέππας κ.ά.) έχουν αναλάβει κυρίως ο Κώστας Ζιώγας και ο Βαγγέλης Αργύρης. Οι πληροφορίες επιμένουν πως υπέρ της αλλαγής πολιτικής είναι και η Φώφη Γεννηματά , παρότι ως εκπρόσωπος Τύπου αποφεύγει ακόμα να διαφοροποιηθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ταυτόχρονα κινητοποιείται και η παλαιά ομάδα του Χρήστου Παπουτσή-χωρίς ο ίδιος να έχει εμφανιστεί πουθενά- με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μιλά σήμερα σε γειτονιά της Αθήνας με τον Παντελή Οικονόμου. 

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που κινητοποιείται με τον μηχανισμό του σε όλη τη χώρα και στο Συνέδριο όχι απλώς θα καταθέσει την πλατφόρμα του, αλλά θα διεκδικήσει και μεγάλο αριθμό αντιπροσώπων.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, η Ιπποκράτους -σύμφωνα με πηγή της- παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια κινητικότητα από την ομάδα των πρώην υπουργών, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής και οι Γιάννης Δριβελέγγας, που έχουν αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Εμφύλιος»

«Εμφύλιο» μεταξύ των εκσυγχρονιστών φαίνεται να προκαλεί η κίνηση του Γ. Δατσέρη που αποκάλυψε η Real News να πρωτοστατήσει σε συγκρότηση τάσης των εκσυγχρονιστών, με δυο πολύ αξιόλογα πρόσωπα τον Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Γιώργο Σιακαντάρη και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Δερβένη. Στελέχη των εκσυγχρονιστών, πάντως, θεωρούν «αιτία πολέμου» μια τέτοια κίνηση, καθώς εκτιμούν πως η ηγεσία του κόμματος μέσω του Γ. Δατσέρη επιδιώκει να τους ελέγξει.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ