“Πυρετός” στον ΣΥΡΙΖΑ

“Πυρετός” στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Εντείνονται οι εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Ήδη από την Πέμπτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια κατάληξης σε ένα ενιαίο εισηγητικό κείμενο.

Η αριστερή πλατφόρμα ζητά, σύμφωνα με τον Real Fm, σεβασμό στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ζητά επίσης, συγκρότηση κυβέρνησης αριστεράς «ανοίγοντας» γέφυρες επικοινωνίας με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αριστερή πλατφόρμα ζητά ακόμα ολικό επαναπροσδιορισμό στα εργασιακά και στα λαϊκά προβλήματα, σημείο που συμφωνεί και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέφερε στη συνεδρίαση της γραμματείας ότι θα βρεθεί στους χώρους εργασίας την επόμενη περίοδο.

Αναφορικά με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και το ενδεχόμενο συνεργασίας, υπήρξε διαφωνία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γραμματείας, καθώς φημολογείται ότι υπάρχουν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ δυσανασχετεί μέσα στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm, απέρριψε οποιαδήποτε ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ