ΑΝ.ΕΛ: Τιμή στους ήρωες…

ΑΝ.ΕΛ: Τιμή στους ήρωες…

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ανακοίνωση τους, τιμούν τη «θυσία», όπως αναφέρουν, των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού στις 31/1/1996 στα Ίμια…

«Όσα χρόνια και αν περάσουν ποτέ δεν θα ξεχαστεί στην ψυχή και τη συνείδηση του Ελληνισμού η θυσία των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, στις 31 Ιανουαρίου 1996 στις βραχονησίδες Ίμια. Τα τρία παλικάρια στάθηκαν απέναντι στους εχθρούς ως φρουροί του Έθνους, ως ακοίμητοι βιγλάτορες και έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να μην καταπατηθεί σπιθαμή από έδαφος ελληνικό.

Σε τέτοιους άξιους Έλληνες δεν πρέπει να αφιερώνει κανείς ένα απλό μνημόσυνο, διότι αυτό ακριβώς θέλει το σύστημα του ενδοτισμού και των πράξεων εθνικής μειοδοσίας, δηλαδή να γίνονται οι ήρωες απλή ανάμνηση και από κάποια στιγμή και έπειτα, η ανάμνηση να γυρνά σε λήθη», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία συνεχίζει:

«Τιμή, αναγνώριση και πάνω απ’ όλα δικαίωση για τους Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό είναι να τους θεωρούμε στο διηνεκές παράδειγμα προσφοράς στο όραμα μίας ελεύθερης και πραγματικά ανεξάρτητης Ελλάδας και αυτό το παράδειγμα των τριών παλικαριών, να το κάνουμε γνωστό και να το μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Δεν περιμένουμε από το υπάρχον σύστημα να αναδείξει το πραγματικό νόημα της θυσίας αυτών των ηρώων. Διότι το σύστημα αποτελείται από πρόσωπα και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα είναι οι ίδια που πρωταγωνιστούσαν και επί του καθεστώτος διακυβέρνησης υπό τον Κώστα Σημίτη. Ενός καθεστώτος που όχι μόνο επέτρεψε να μεθερμηνεύσουν οι Τούρκοι τη φράση «no ships, no troops, no flags» σε de facto κατάσταση «γκρίζων ζωνών», αλλά επίσης,

•πέντε μήνες μετά τη νύχτα στα Ίμια πήγε και συνυπέγραψε με το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ την Συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώριζε αμοιβαία ενδιαφέροντα και συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και δέσμευε την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς ενέργειες που ήταν δυνατό να προκαλέσουν στρατιωτική ένταση (βλέπετε δικαίωμα προέκτασης των υδάτων μας στα 12 ν.μ. και το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ακριβώς για το θέμα αυτό).

•τύλιξε και παρέδωσε ως πακέτο δώρου στην τουρκική ΜΙΤ τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ηγέτη του ένοπλου κουρδικού αγώνα.

•συνέτεινε πολιτικά σε τεράστιο βαθμό στη ματαίωση της εγκατάστασης του πυραυλικού συστήματος S300 στην Κύπρο.

•καθιέρωσε την προπαγάνδα της πολιτικής της βήμα- προς-βήμα προσέγγισης με την Τουρκία, καθώς και τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών» την ίδια εποχή που οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονταν».

Η ανακοίνωση καταλήγει, απευθύνοντας μήνυμα «σε αυτά τα πρόσωπα, ότι η πολιτική των υποχωρήσεων, των παραχωρήσεων και των εθνικών εκπτώσεων τελείωσε καθώς και τα παρελκυστικά εφευρήματα τύπου «ξεκίνησα να δω τους εμίρηδες για επενδύσεις και έπεσα πάνω στον Ερντογάν» δεν πρόκειται να περάσουν. Κλείνουμε με δύο φράσεις:

Τιμή στους ήρωες, αιώνια αθάνατοι.

Ελεύθερη, πραγματικά ανεξάρτητη Πατρίδα, για σήμερα, για αύριο, για πάντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ