• Στο Βερολίνο ο Βενιζέλος

  7:31 πμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2013 7:31 πμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2013

  Στο Βερολίνο ο Βενιζέλος

  Βερολίνο: Tης Φαίης Καραβίτη

  Την ...τρόικα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα συναντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα στο Βερολίνο, σε μια επίσκεψη που επικεντρώνεται κυρίως σε κομματικές επαφές, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνομιλήσει τόσο με τον Πρόεδρο της SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο και με τον υποψήφιο Καγκελάριο Πέερ Στάινμπρουκ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Θα συναντηθεί ακόμη με τον εκλογικό υποψήφιο των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν, ενώ κεντρικό σημείο της επίσκεψης θα είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το Ίδρυμα της SPD «Friedrich Ebert», με θέμα – τι άλλο; - την κρίση.

  Στην συζήτηση, η οποία θα είναι κλειστή για τον Τύπο, συμμετέχουν στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, της γερμανικής Προεδρίας, της Βουλής, εκπρόσωποι σωματείων και δεξαμενών σκέψης. Τον κ. Βενιζέλο συνοδεύουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και η γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Μανωλοπούλου.

  Η γερμανική κυβέρνηση δήλωνε χθες άγνοια για την παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βερολίνο, ενώ, τουλάχιστον ως αυτή την ώρα δεν έχουν καρποφορήσει οι προσπάθειες για μια συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος. Το ενδιαφέρον των Γερμανών για την ελληνική εσωτερική πολιτική έχει αισθητά περιοριστεί, ενώ το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν προκαλεί ούτε ανησυχία ούτε περιέργεια στην Καγκελαρία.

  Στους κύκλους της Άγκελα Μέρκελ μάλιστα δεν είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζεται καν ως κυβερνητικός εταίρος, παρά απλώς ως κόμμα μέτριας ισχύος, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά. Επιπλέον, οι Γερμανοί και κυρίως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζουν πολύ καλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κυρίως από την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

  Σε κομματικό πλαίσιο λοιπόν ο κ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τις δυνάμεις που στήριξαν από την αρχή την διάσωση της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διεθνών μετοχών του στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας. Φιλοδοξεί μάλιστα να εξασφαλίσει την παρουσία κάποιου από τους τρεις κορυφαίους της SPD στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα