Ένταση στην προανακριτική επιτροπή

Ένταση στην προανακριτική επιτροπή

Με ένταση άνοιξε η αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώτος μάρτυρας που πέρασε το κατώφλι της Επιτροπής είναι ο πρέσβης της χώρας μας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο οποίος είναι το πρόσωπο που το 2010 παρέλαβε το cd με τα ονόματα των 2.063 ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.

Χαλαστάνης κατέθεσε ότι ενημερώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει ένα δέμα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το οποίο θα σταλεί στην πρεσβεία από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαλαστάνης, το εν λόγω δέμα έφτασε στην πρεσβεία.

«Ήταν ένα κλειστό δέμα. Το παρέλαβα, υπέγραψα και έβαλα μία σφραγίδα πάνω στο χαρτί και εν συνεχεία το έδωσα σε έναν κλητήρα ο οποίος το παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Ελλάδα. Όλα έγιναν αμέσως, μέσα σε 4-5 ώρες. Δεν γνώριζα τι περιέχει το δέμα μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε ο θόρυβος για την λίστα Λαγκάρντ» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Χαλαστάνης.

Η διαδικασία πάντως συνοδεύτηκε για ακόμα μία φορά από μεγάλη ένταση, με χαρακτηριστικότερη στιγμή την έντονη διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους βουλευτές, «βομβάρδισε» τον μάρτυρα με δεκάδες ερωτήσεις ξεπερνώντας ακόμα και την μία ώρα σε διάρκεια. Εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη πολλοί ήταν οι βουλευτές που ενοχλήθηκαν από την μεγάλη διάρκεια της <<ανάκρισης>> της κυρίας Κωσταντοπούλου με αποτέλεσμα από την αίθουσα να ακούγονται φωνές να λένε προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ : «Έχετε έρθει να παρακωλύσετε τη διαδικασία», «Αυτό είναι κατάντημα της Επιτροπής ….»

Στους σχεδιασμούς του προέδρου της Επιτροπής είναι να για βάλει χρονικό όριο στις ερωτήσεις των βουλευτών για τους επόμενους μάρτυρες προκειμένου να «κυλήσει ομαλά η διαδικασία».

Πάντως, η συνεδρίαση της Επιτροπής, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Χαλαστάνη είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

 

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ