“Είχα ζητήσει την κατάργηση του μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ”

“Είχα ζητήσει την κατάργηση του μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ”

Την εκτίμηση ότι η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στην Βουλή με τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ενώ σημείωσε ότι θα είναι δύσκολη η ψήφιση τους εάν δεν γίνουν με σωστό και διαφανή τρόπο που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στο Αχελώος tv, έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση του ΟΠΑΠ για την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις του για το μονοπωλιακό χαρακτήρα που θα διατηρήσει παρά την ιδιωτικοποίηση του: «Όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, θα γίνει η επομένη αναμέτρηση για την συνοχή της κυβέρνησης. Οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν με σωστό και διαφανή τρόπο που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Εγώ αισθάνομαι, σχετικώς, δικαιωμένος από την απόφασή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί είχα ζητήσει από την αρχή την κατάργηση του μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ.  

Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που συνδέεται με την διατήρηση του μονοπωλίου, ναι μεν έχει πρόσθετα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, αλλά κατά την γνώμη μου αυτό είναι πάρα πολύ κακό, με την έννοια ότι φτιάχνει όμως ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, που την λογική του εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω. 

Οι αποκρατικοποιήσεις σε κάθε τομέα έχει τις ιδιαιτερότητες της, το νερό είναι άλλο πράγμα το φυσικό αέριο είναι άλλο πράγμα, τα αεροδρόμια είναι άλλο πράγμα, η κάθε μια έχει τις ιδιαιτερότητες της και θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει».  

Δείτε το απόσπασμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ