ΔΗΜΑΡ: Πολλά προβλήματα στη Ραφήνα

ΔΗΜΑΡ: Πολλά τα προβλήματα στη Ραφήνα

Δεν ικανοποίησε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε ερώτηση για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση της, «ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου μας απάντησε ότι η Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. μεριμνά ώστε οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής να λειτουργούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να ανταποκρίνονται στο ρόλο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.

Σε ότι αφορά την στελέχωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας και τα μέσα που αυτό διαθέτει κρίνονται επαρκή. Όσον αφορά στο Σύστημα Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων που είναι ανεπτυγμένο σε ορισμένους λιμένες της χώρας έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την προμήθεια ανταλλακτικών και αναλώσιμων για την λειτουργία του αφού από τις αρχές του 2012 έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρία που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη. Τέλος, σημειώνεται ότι τα κτίρια του ΚΛ Ραφήνας κρίνονται ανεπαρκή και έχει ζητηθεί από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας και άλλος διαθέσιμος χώρος. Η λύση του θέματος κατασκευής κρατητηρίων θα επέλθει στο μέλλον με την ανέγερση κτιρίου στο χώρο του λιμένα Ραφήνας που προβλέπεται στο εγκεκριμένο Master Plan του Λιμένα Ραφήνας».

Η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζει ότι «είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης εκ μέρους του Υπουργείου ότι τα προβλήματα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι πολλά και οφείλονται στην ελλιπή τους αντιμετώπιση από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.

Είναι αδιανόητο να μην έχει προβλεφθεί η συνέχεια της τεχνικής υποστήριξης του Συστήματος Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας η οποία και τερματίστηκε στις αρχές του 2012 και να υπολειτουργεί ή να μην λειτουργεί. Το πρόβλημα επίσης της έλλειψης κρατητηρίων δεν μπορεί να περιμένει το πότε θα υλοποιηθεί το Master Plan του Κεντρικού Λιμένα Ραφήνας, ιδίως σήμερα που λόγω έλλειψης πόρων όλοι οι σχετικοί σχεδιασμοί παραπέμπονται στο μέλλον και ενίοτε στις καλένδες.

Επί της ουσίας το Υπουργείο δεν αρνείται τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΠΛΣΑΠΝ, που αποτέλεσαν αντικείμενο της ερώτησής μας αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα απαιτώντας την συνδρομή και του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι και να δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ