Παπαρήγα:Θα μελετήσουμε τις προτάσεις

Παπαρήγα:Θα μελετήσουμε τις προτάσεις

 

Συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στο γραφείο της στη Βουλή είχε η Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία με το σχέδιο «Αθηνά».

«Εμείς θα μελετήσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα πάνω στο σχέδιο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουμε να την πληρώσουν οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι» τόνισε, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, η κ. Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν σειρά ζητημάτων, σε ότι αφορά στην κατάσταση στη παιδεία, που μπορεί να θεωρούνται ως εξορθολογισμός, αλλά, σε περίοδο «πονηρή» όπου ο εξορθολογισμός συνδέεται με τη μείωση των κονδυλίων, είναι ένα ζήτημα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός χαρακτήρισε τα θέματα της παιδείας ως «εθνική υπόθεση» ενώ ερωτώμενος από την κ. Παπαρήγα σχετικά με τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανέφερε ότι «πρόθεσή του είναι να ζητήσει να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις».

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε μετά τη συνάντηση ότι «δεν πρόκειται γι’ αυτό που εμφανίζει η κυβέρνηση, ότι οι κινητοποιήσεις είναι εθιμοτυπικές. Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα, αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

«Να πω και μία άλλη πλευρά: Δόθηκε ως ενημέρωση η είδηση ότι η ΕΕ έκανε μια συμφωνία με τη Βραζιλία. Απ’ όσο ξέρουμε οι ισχυροί βιομήχανοι, τα μονοπωλιακά συγκροτήματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που στηρίζουν, ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις εξαγωγές μηχανημάτων, προϊόντων της βιομηχανίας τους στη Βραζιλία και ως αντάλλαγμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, από τα οποία βεβαίως δεν ωφελείται η φτωχή αγροτιά της Βραζιλίας. Να λοιπόν τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες: Τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, τη χρεοκοπία, την καινούρια θάλασσα των εισαγωγών», υποστήριξε η κα Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι αγρότες βρίσκονται δικαιολογημένα στους δρόμους και όπως επισήμανε «χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων γιατί χωρίς τα είδη διατροφής δε μπορούμε να ζήσουμε και τρώμε και εισαγόμενα και ακριβά και αμφιβόλου ποιότητας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ