ΠΑΣΟΚ: Τι έλεγαν τότε για το ΔΝΤ;

ΠΑΣΟΚ: Τι έλεγαν τότε για το ΔΝΤ;

Κύκλοι της Ιπποκράτους, παίρνουν θέση για τις πρόσφατες συζητήσεις που έχουν ανοίξει σχετικά με την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την χώρα.

«Είναι εντυπωσιακή η επιπολαιότητα με την όποια διεξάγεται στη χώρα μας ακόμη και τώρα η συζήτηση περί ΔΝΤ. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας έκθαμβος από την αμερικανική πολιτική αθωώνει το ΔΝΤ και καταδικάζει τις ελληνικές κυβερνήσεις για τις περικοπές μισθών, κάποιοι θέτουν ως προτεραιότητα την αποχώρηση του ΔΝΤ ώστε στο πρόγραμμα στήριξης να μείνουν μόνο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί!», τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ και εκφράζουν απορία: «δεν αναρωτιούνται τι έλεγαν και τι έκαναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ όταν το ΔΝΤ έκανε εσφαλμένες μακροοικονομικές εκτιμήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα;»

Από το ΠΑΣΟΚ, αναρωτιούνται «όταν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου 2011 έγινε η μεγάλη σύγκρουση του τότε Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της ως προς την ύφεση, τι έλεγαν όσοι είναι τώρα λαλίστατοι; Ότι δεν πρέπει να «μπλοφάρουμε» και να διαφωνούμε με την τρόικα! Αυτή όμως η σύγκρουση οδήγησε στο δεύτερο βελτιωμένο πρόγραμμα και στο κούρεμα του χρέους».

Στην Ιπποκράτους, υποστηρίζουν ότι «το ΔΝΤ βρέθηκε στην καρδιά της Ευρωζώνης όχι λόγω της Ελλάδας, αλλά λόγω της δυσπιστίας της Γερμανίας και άλλων κρατών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ΔΝΤ είναι τώρα παρόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε τυπικό ή ουσιαστικό πρόγραμμα στήριξης».

Τέλος, τονίζουν ότι πλέον, «το ζήτημα είναι πώς μπορεί να διασφαλισθεί τώρα η έξοδος της Ελλάδας συνολικά από την κρίση με βιώσιμο χρέος, ανταγωνιστικότητα και ουσιαστική ισοτιμία μέσα στην Ευρωζώνη και όχι επιπόλαιες και πρόχειρες προτάσεις της επικοινωνιακής στιγμής, χωρίς συνολική θεώρηση της εθνικής στρατηγικής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ