Επίθεση Χρυσής Αυγής σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελευθεροτυπία

Επίθεση Χρυσής Αυγής σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελευθεροτυπία

Για απόπειρα επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, προκαλώντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής που σε ανακοίνωσή της επιτίθεται τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της εφημερίδας.

 

“Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν. Την παρουσία και τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης τα οποία και προστατέψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει  εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής  προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν -γιατί η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος -κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις. Η  ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και  τους απομάκρυνε  από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες. Το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη  του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει”, σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

 

Μέσω της ιστοσελίδας της, ήρθε η απάντηση της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Η τελευταία φαιδρή είδηση που ακούμε, σήμερα, σχετικά με αυτή την απέλπιδα προσπάθεια τους, λέει ότι «φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια το «γεγονός» δεν το αντιλήφθηκε καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Για να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά από τα «κομμουνιστικά», το όλο «γεγονός» το σκαρφίστηκε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε εκ των υστέρων τον Τσίπρα και πήρε την έγκριση του για την νέα προσπάθεια προπαγάνδας. Ακολούθως η «είδηση» μεταφέρθηκε όπως οι προκηρύξεις των τρομοκρατών, στην «Ελευθεροτυπία», προς αναπαραγωγή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η οποία απαλλάχθηκε από τα χρέη της προς τους εργαζομένους της και συνεχίζει και πάλι το «φιλεργατικό» της δημοσιογραφικό έργο, οι εν λόγω ομογενείς προσπάθησαν να απευθύνουν ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Προφανώς οι ομογενείς που αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» προσπάθησαν να θέσουν «άβολες» ερωτήσεις στον Τσίπρα, τις οποίες δεν απάντησε. Ακολούθως βαφτίστηκαν «Χρυσαυγίτες», όπως πράττουν πάντα οι αριστεροί σε όποιον τους «στριμώχνει» και το υποτιθέμενο γεγονός πήρε το δρόμο της δημοσιότητας, προκειμένου να γίνει η γνωστή αντιχρυσαυγίτικη προπαγάνδα για άλλη μία φορά. Δεν βρέχει «σύντροφοι», ούτε όλοι είναι «Χρυσαυγίτες». Απλώς σας φτύνει ο κόσμος, πάρτε το χαμπάρι”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ