Κουβέλης:Η προσπάθεια του Τσίπρα είναι γεμάτη αντιφάσεις

Κουβέλης:Η προσπάθεια του Τσίπρα είναι γεμάτη αντιφάσεις

 

«Διαπιστώνω την αλλαγή μιας συμπεριφοράς από την μεριά της Κουμουνδούρου απέναντί μας. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό όμως συνιστά αλλαγή τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν ακολουθήσαμε σε καμία περίπτωση ούτε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ούτε τις επιθέσεις που μας έγιναν συστηματικά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ότι «οι διαφωνίες είναι πολιτικές και υπαρκτές, οι αντιθέσεις στο επίπεδο του πολιτικού σχεδίου και προγράμματος επίσης είναι υπαρκτές».

«Ο τόνος ο οποίος επέλεξε να επιτίθεται η Κουμουνδούρου στην ΔΗΜΑΡ ήταν απαράδεκτος. Δεν ήταν και δεν είναι ωφέλιμος για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι «έχει την επιλογή να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει τακτική. Βεβαίως η προσπάθεια που κάνει είναι γεμάτη από αντιφάσεις και αντιφατικότητες».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αλλά και απολύσεων στο Δημόσιο.

Αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η πρόταση αφορούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι για αυτόν προέκυπταν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες, θα έπρεπε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες του πράξεις», προσθέτοντας ότι «πρέπει να βαθύνει την έρευνα και στο βαθμό που θα υπάρξουν και άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις να εντοπισθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να ερευνηθούν».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά τρομοκρατίας των τελευταίων εβδομάδων ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι « το ζήτημα τρομοκρατίας είναι και αυτό υπαρκτό, βεβαίως επαναβιώνει μέσα σε μια συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία αυτοί που θέλουν να τρομοκρατούν την επικαλούνται ακριβώς για να εξασφαλίσουν τις επιφάσεις, που κατά την γνώμη τους μπορούν να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες ενέργειες τους».

«Η τρομοκρατία πλήττει την κοινωνία επιτίθεται στην κοινωνία για αυτό και πρέπει να απομονωθεί και πολιτικά και ηθικά», κατέληξε.

 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ