Ρήγας:Ακραίο μέτρο σε ακραία κατάσταση

Ρήγας:Ακραίο μέτρο σε ακραία κατάσταση

 «Ακραίο μέτρο απέναντι σε μία ακραία κατάσταση» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών του μετρό.

«Ήταν ένα ακραίο μέτρο απέναντι σε μία ακραία κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με μία αδιάλλακτη στάση κυρίως συνδικαλιστών οι οποίοι με παλιάς κοπής μορφής αγώνα οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θεωρώ ότι το μέτρο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται και μάλιστα σε περιόδους που υπάρχει κοινωνική ένταση και μπορεί αποτελέσει αφορμή γενικευμένης σύγκρουσης», τόνισε ωστόσο θεωρεί ότι ήταν επιβεβλημένη κίνηση για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια να συζητηθούν ορισμένες διορθώσεις που «μπορεί και πρέπει να γίνουν στο μισθολόγιο», όπως είπε.

«Το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόστηκε με οριζόντιο τρόπο που προφανώς περιλαμβάνει αδικίες. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό πώς δεν θα ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν», πρόσθεσε, δίνοντας ένας παράδειγμα υπαλλήλου στοιχειώδους εκπαίδευσης ο οποίος επειδή δούλευε στο υπ. Οικονομικών αμειβόταν με διπλάσιο μισθό από έναν υπάλληλο των αντίστοιχων προσόντων σε  άλλο υπουργείο.

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε, ότι το πολιτικό σύστημα επί μακρά περίοδο λειτουργούσε αυτιστικά.  «Οι πρακτικές του άσπρου μαύρου και των ακραίων συγκρούσεων που υιοθετήθηκαν απ΄όλα τα κόμματα, θα πρέπει να μας κάνουν πιο ώριμους και να δούμε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι αδιέξοδες συγκρούσεις», ανέφερε.  

 «Διορίσαμε πολύ κόσμο, όμως ότι όταν δεν υπολογίζεις ποιες είναι οι συνέπειες, υφίστασαι και τις πολιτικές συνέπειες των πράξεων σου. Τώρα πολύς κόσμος αλληθωρίζει προς κάποια κόμματα που του  υπόσχονται ότι θα έρθει η γη της επαγγελίας όταν ανέβουν στην εξουσία. Οι εργαζόμενοι σύντομα, θα κατανοήσουν ότι αν δεν υπάρξει ένας ορθολογισμός στη συμπεριφορά μας και στη σκέψη μας, κανένα κόμμα δεν μπορέσει να αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο που είχαμε κάποτε κατορθώσει», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ