Θετικός ο Κουβέλης για το πρόγραμμα «Αθηνά»

Θετικός ο Κουβέλης για το πρόγραμμα «Αθηνά»

Σε κλίμα συνεργασίας έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το προωθούμενο πρόγραμμα “Αθηνά”, όπως ανακοίνωσε απόψε η ΔΗΜΑΡ μετά τη συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο εξορθολογισμού των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην συνάντηση παρέστη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και η βουλευτής Μ. Ρεπούση.

Ο υπουργός Παιδείας στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, για το ίδιο θέμα, ενώ προτίθεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μόλις ο τελευταίος επιστρέψει στην Αθήνα, όπως επίσης προτίθεται να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακομματική συναίνεση ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός και οι αλλαγές που προωθούνται στις σχολές και τα τμήματα Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι μεγαλύτερες αλλαγές συντελούνται στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως απαιτείται αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ιδρύθηκαν πολλά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, άναρχα και χωρίς ουσιαστική μελέτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ