Απορρίφθηκε το αίτημα για ορό της αλήθειας

Απορρίφθηκε το αίτημα για ορό της αλήθειας

Απορρίφθηκε το αίτημα για χρήση του ορού της αλήθειας, στην υπόθεση  της δολοφονίας της 21χρόνης φοιτήτριας Εύης Γατίδου, το Σεπτέμβριο του 1997 στη Λάρισα.

Το αίτημα για την εξέταση του κατηγορούμενου από ανιχνευτή ψεύδους τέθηκε από την πολιτική αγωγή και έγινε δεκτό από την υπεράσπιση και τον κατηγορούμενο, η συγκατάθεση του οποίου είναι απαραίτητη.

 

 Το πρωί κατέθεσε ο καθηγητής νευρολογίας Αλέξανδρος Παπαδημητρίου περί της αξιοπιστίας της μεθόδου.  Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι είναι πειραματική μέθοδος , ότι στη χώρα μας δεν χρησιμοποιείται κατά κόρον και ότι η αξιοπιστία του φτάνει στο 80%, αφήνοντας ένα περιθώριο λάθους  περί του ποσοστού του 20%.

Ανέφερε επίσης ότι ένα εργαστήριο στο οποίο θα μπορούσε να γίνει το τεστ είναι στο Ηράκλειο το οποίο πλέον είναι ανενεργό τα τελευταία επτά χρόνια.

Μετά από αυτή την κατάθεση του νευρολόγου, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί ο ορός της αλήθειας και η έδρα έκανε δεκτή  την πρόταση.

Ο ανιχνευτής ψεύδους έχει χρησιμοποιηθεί μία φορά στα δικαστικά χρονικά στη δίκη Κράλη και με βάση το αποτέλεσμα του τεστ είχαν αθωωθεί και οι τρεις κατηγορούμενοι .

Η πολιτική αγωγή ζήτησε να εξεταστεί ο καθηγητής που είχε κάνει τότε τον ορό της αλήθειας, όμως και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε.

Η δίκη συνεχίζεται και είναι αξιοσημείωτο ότι θα κληθούν να καταθέσουν και τρεις νέοι μάρτυρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ