Θέμα “Γεωργίου” έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Θέμα “Γεωργίου” έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

 

Θέμα αναφορικά με την υπόθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στα όσα ακούστηκαν, ότι δίνεται άφεση στον κ. Γεωργίου, ανέφερε ότι είναι αυτονόητο ότι ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να τον απομακρύνει, διότι ελέγχεται δικαστικά και ποινικά.

«Η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τον κ. Γεωργίου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να διαχωρίζουμε ποινικές και πολιτικές ευθύνες».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, τον προστατευόμενο της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας, για κακουργηματικές πράξεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ένα ζήτημα που η συγκυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει και είχε να κάνει με τη διόγκωση του ελλείμματος, παίρνει τη σωστή πορεία».

«Κι από μας δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Οι ευθύνες είναι ευθύνες. Εφόσον υπάρχουν, θα καταλογιστούν. Έχουμε τον τρόπο να αναζητήσουμε τις πολιτικές ευθύνες», ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκανε λόγο για «απόλυτη δικαίωση του κόμματός του», σημειώνοντας ότι ο κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του επειδή «δεν έχει την ευαισθησία της παραίτησης» επαναφέροντας και την ερώτηση του προέδρου του κόμματός του προς τον πρωθυπουργό για αποπομπή του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε ότι «πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση», τονίζοντας ότι «κανείς δεν κάνει τίποτα από μόνος, κάποιος κρύβεται πίσω από αυτό, κάποιο όφελος.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ