“Πρεμιέρα” για την Προανακριτική

“Πρεμιέρα” για την Προανακριτική

Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, συγκροτήθηκε η 13μελής Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ».

Την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας ανακοίνωσε ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης.

Αύριο συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει την διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ). Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.Η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, ενώ όπως τόνισε εάν στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται. Επεσήμανε επίσης ότι πρακτικά δεν θα εκδίδονται καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ