• Σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

  7:30 πμ, Δευτέρα 07 Ιάν 2013 7:30 πμ, Δευτέρα 07 Ιάν 2013

  Σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

  Με την αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη «χτυπήσει κόκκινο», το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταθέτει εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή τη δική του πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ζητά δε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, όχι μόνο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον διάδοχό του στην οδό Νίκης και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Παράλληλα, επιφυλάσσεται για την κατάθεση τυχόν νέας πρότασης, στον βαθμό που θα προκύψουν νέα στοιχεία που θα απαιτούν την παραπομπή άλλων προσώπων, ή θα τεκμηριώνουν νέα αδικήματα.

  Την πρότασή τους και μαζί την τεκμηρίωση και το σκεπτικό τους ανέπτυξαν χθες, Κυριακή, σε πολύωρη σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου το βράδυ οι συντάκτες της, μεταξύ των οποίων είναι οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος και Σταύρος Κοντονής. Στόχος τους ήταν να ενημερώσουν τα μέλη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την ηγεσία της Κουμουνδούρου σχετικά. Αυτό άλλωστε, αναμένεται εκτός απροόπτου να κάνει–με πιο πολιτικούς όρους πάντως, μια και χθες η τεκμηρίωση ήταν κυρίως νομική- και στους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο Τρίτη, σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη μία το μεσημέρι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της πρότασης, θεωρείται ότι οι ευθύνες του κ.Βενιζέλου είναι σημαντικές, δεδομένου ότι παραλαμβάνοντας το καλοκαίρι του 2011 το επίμαχο στικάκι, το κράτησε στο αρχείο του επί 14 μήνες και για δύο εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να παραγγείλει τον έλεγχο των αρχείων που έφερε και την είσπραξη φόρων ή τη δήμευση προϊόντων εγκλήματος ή ξεπλύματος.

  Την ίδια στιγμή πάντως, αντιδρώντας το ΠΑΣΟΚ, πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα και σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο». Κάλεσε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σιωπήσει και να ζητήσει συγγνώμη, για να λάβει την απάντηση μέσω Twitter από τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά. «Ο Βενιζέλος θέλει να ζητήσουμε συγγνώμη. Προφανώς επειδή έστειλε ο εισαγγελέας τη δικογραφία στη Βουλή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο», έγραψε. Από σήμερα πάντως, η κόντρα των δύο κομμάτων αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο, ενώ μεταφέρεται πλέον και στη Βουλή.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα