• ΣΥΡΙΖΑ: "Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA"

  1:30 μμ, Σαββατο 05 Ιάν 2013 1:30 μμ, Σαββατο 05 Ιάν 2013

  ΣΥΡΙΖΑ: "Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA"

  Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και το MEGA να απαντήσουν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα. Αφορμή στάθηκε το χθεσινό σχόλιο του κ. Πρετεντέρη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  "Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

  Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

  Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

  -Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

  -Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

  -Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;

  -Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

  Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού".

  Σκουρλέτης: "Ζήτησα από το Mega να διαβάσουν την ανακοίνωση και αρνήθηκαν"

  Tην ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έγραψε στο twitter ότι επικοινώνησε με το MEGA και ζήτησε να διαβάσουν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. Έγραψε συγκεκριμένα : " Σε επικοινωνία μου με το MEGA ζήτησα να διαβάσουν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μου αρνήθηκαν,η δημοσιογραφική δεοντολογία σε όλο της το μεγαλείο".

  Τι απαντά το MEGA για το δάνειο

  «Ψευδή» χαρακτηρίζει τα σενάρια που εμφανίζουν την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να έχει λάβει τεράστιο τραπεζικό δάνειο, με ανακοίνωσή του το MEGA.

  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

  Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

  Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνο 8,5 εκατομμύρια- με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.

  Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων,

  τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

  Ο Παππάς απαντά στο MEGA

  Μέσω twitter απάντησε στο ΜEGA ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

  "Η ανακοίνωση του Χρημ. Αθηνών μιλάει για δάνειο 98 εκ. Λέει ψέμματα κύριοι του Μέγκα; Αν ναι διαψεύστε", έγραψε ο κ. Παππάς επισυνάπτοντας το σύνδεσμο με την σχετική ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου.

  Η ανακοίνωση που επισυνάπτει είναι η εξής:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα