• Στους εισαγγελείς οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

  7:43 πμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013 7:43 πμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013

  Στους εισαγγελείς οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

  Ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων καλούνται να καταθέσουν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων οι τρεις δικαιούχοι των λογαριασμών, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ που παραδόθηκε στις αρχές.

  Ο λόγος για την εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον άνδρα της αδερφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη, που θα δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

  Την ίδια ώρα, αναμένεται και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ.

  Μάλιστα, οι δύο εισαγγελείς ενδέχεται να καλέσουν εκ νέου σε διευκρινίσεις και τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει μέσω υπομνημάτων, ως ύποπτοι για την υπόθεση.

  Παράλληλα, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, να κληθούν και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.

  Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η εξαδέλφη του πρώην υπουργού

  Στο μεταξύ, την παραίτησή της από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε χθες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

  Σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου, η κ. Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός της αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας HSBC.

  Η τραπεζική κατάθεση που διατηρεί, ανέφερε στην ίδια επιστολή, είναι νόμιμη και συνιστά περιουσία της ιδίας και του συζύγου της. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι για να μην αμφισβητηθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και για να διευκολυνθεί η διοίκησή του, υπέβαλε την παραίτησή της.

  Να σημειωθεί ότι η κ. Παπακωνσταντίνου είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου, ως νομική σύμβουλος.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα