• Μαξίμου υπέρ Βενιζέλου;

  7:26 πμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013 7:26 πμ, Πέμπτη 03 Ιάν 2013

  Μαξίμου υπέρ Βενιζέλου;

  Περιπλέκεται η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να «ψάξει» ποινικές ευθύνες και για τον Βενιζέλο καθώς το Μαξίμου καλείται πλέον να υπερασπιστεί ανοιχτά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

  Μπορεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο να μην ανησυχούν για την απόφαση που πήρε η Κουμουνδούρου να αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» αναζήτησης πολιτικών ευθυνών για τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης δείχνει να περιπλέκεται λόγω της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο ίδιο «κάδρο» Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

  Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει, σε δεύτερο χρόνο, τον κ. Στουρνάρα δεν έχει καμία πολιτική βάση και γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού και μόνον. Στον αντίποδα, η υπόθεση Βενιζέλου φαίνεται πως θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις κυρίως στους κόλπους της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς οι βουλευτές της ΝΔ και κυρίως το Μαξίμου καλούνται πλέον να βγουν μπροστά και να στηρίξουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και χάριν της κυβερνητικής σταθερότητας αφού σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

  Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκανε κανένα επίσημο ή ανεπίσημο σχόλιο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητεί να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνον του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί στον σημερινό «πρωινό καφέ» προκειμένου να αποφασιστεί και η «γραμμή» άμυνας που θα ακολουθήσει κεντρικά η κυβέρνηση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως δεν φαίνεται επί του παρόντος τουλάχιστον να έχουν απολύτως κοινή γραμμή ως προς το θέμα της προκαταρκτικής και του που θα πρέπει να στραφεί η έρευνά της –κάτι που εν πολλοίς διευκολύνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

  Εν τούτοις ουδείς πλέον μπορεί να προβλέψει τη στάση που θα κρατήσουν στη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή αλλά και στις καθημερινές τους παρεμβάσεις οι «γαλάζιοι» βουλευτές. Ήδη χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Σκαϊ) μίλησε για πολιτικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου επειδή, όπως είπε, δεν περιόρισε τη φοροδιαφυγή.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα