Σκουρλέτης: Κορυφή του παγόβουνου η λίστα Λαγκάρντ

Σκουρλέτης: Κορυφή του παγόβουνου η λίστα Λαγκάρντ

Τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας θα αναμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σήμερα στον BHMA FM δηλώνοντας ότι «μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει όσες δυνατότητες έχει από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και όπως πρέπει».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επέμεινε ότι αφού υπάρξουν στοιχεία από τη δικαστική έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα, χωρίς διάθεση να συγκαλυφθεί το οτιδήποτε, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και σε όλα τα επίπεδα που δίνει το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΔΗΜΑΡ και το ενδεχόμενο στήριξης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε θετικό το να επιμείνει σε μια τέτοια στάση μέχρι τέλους η Δημοκρατική Αριστερά, δεν παρέλειψε όμως να υπογραμμίσει ότι αυτή τη στάση θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει πολύ πιο έγκαιρα η ΔΗΜΑΡ, «όταν διαπιστώθηκε ότι ο βασικός εταίρος αυτής της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, έχει τεράστιες ευθύνες, πολιτικές και ηθικές, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και «θα έπρεπε πολύ πιο έγκαιρα να πάρει τις αποστάσεις της, από τη στάση του».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μια απλή υπόθεση κακοδιαχείρισης αλλά η κορυφή του παγόβουνου μιας ολόκληρης λογικής, που αποτυπώνει τον τρόπο που λειτουργούσε το διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό σύστημα, είτε ήταν της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει ότι η διαχείριση από τα δύο κόμματα είναι σαν να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΕΟΤ, παρατηρώντας πως «ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης πάντα κάποιοι, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία, ως προσωπική τους, ως την οικογενειακή τους περιουσία και δεν χάνουν την ευκαιρία, ακόμα και τώρα, να βουτάνε τα δάχτυλα στο μέλι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ