Σύσκεψη αρχηγών πριν από την Πρωτοχρονιά

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την Πρωτοχρονιά

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 

 

Το ιδιαίτερα βαρύ και δύσκολο κυβερνητικό έργο το δίμηνο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου φέρνει και πάλι τους τρεις αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση στο ίδιο τραπέζι και μάλιστα πριν το τέλος του 2012.

Τα τρία κόμματα, μάλιστα, χαράσσουν ήδη διαφορετικές πορείες, παρά την σαφή δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών ότι δεν θα αιφνιδιάσει εκλογικά. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μάλιστα υποχρεωμένος ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τους τόνους και ενώ συμπορεύεται να κρατά και…διακριτές αποστάσεις, ενώ ο Φώτης Κουβέλης έχει προειδοποιήσει πως στηρίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά θα προβάλλει στο εξής πιο δυνατά τις αντιρρήσεις του.

Ο συντονισμός της κυβέρνησης, πάντως, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το επόμενο διάστημα καθώς θα ξεδιπλωθούν δυο τουλάχιστον θέματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν εντάσεις, πολύ περισσότερο που το κλίμα θα βαρύνει κοινωνικά από την εφαρμογή των μέτρων. Πρώτο θέμα οι ιδιωτικοποιήσεις, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων, σκάνδαλα ή σκανδαλολογία από την αντιπολίτευση.

Δεύτερο θέμα η πορεία του προγράμματος διαθεσιμότητας, που επίσης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η τριμελής υπό Δημ. Σταμάτη

Επιπλέον, βεβαίως, υπάρχουν οι καθημερινές τριβές στο κυβερνητικό έργο, τις οποίες οι τρεις αρχηγοί επιθυμούν να προλάβουν. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα συμφωνήθηκε μεταξύ τους η συγκρότηση Επιτροπής που θα συζητά τα θέματα πριν έρθουν στη Βουλή ή πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι τριβές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου την ευθύνη θα έχει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος καταφέρνει έως τώρα και «σβήνει» φωτιές, από το ΠΑΣΟΚ έχει οριστεί ήδη ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ παραμένει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, με τον Φώτη Κουβέλη να ορίζει και τον Σάκη Παπαθανασίου αν απαιτηθεί και δεύτερο μέλος.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ