Θυμάστε τη δήλωση του Σμιτ;

Τη δήλωση του πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ υπενθύμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ας θυμηθούμε όμως τι είπε ο γερμανός πολιτικός πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Die Zeit”.”Να πάρει ο διάολος του ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα”, δήλωσε, συγκρίνοντας την κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη στη Γερμανία μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Χέλμουτ Σμιτ επεσήμανε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειωνόταν περισσότερο και για αυτό το λόγο πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πρώην καγκελάριος τάσσεται υπέρ της Ελλάδας, αφού πριν λίγο καιρό μιλώντας σε Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο είχε ασκήσει δριμεία κριτική στη στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα:

«Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα», είχε πει.     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ