“Φασίζουσα μειοψηφία που επιβάλλει τη βία στα ΑΕΙ”

“Φασίζουσα μειοψηφία που επιβάλλει τη βία στα ΑΕΙ”

 

Σε ιδιαίτερα σκληρή καταδίκη των επιθέσεων σε βάρος καθηγητών σε τρία ΑΕΙ της χώρας, προβαίνει, με ανακοίνωσή της, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με αφορμή τις επιθέσεις ενάντια σε καθηγητές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Επιτροπή διαπιστώνει την ύπαρξη μιας «φασίζουσας μειοψηφίας, που επιχειρεί να επιβάλλει τη βία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

«Η Επιτροπή συμπλέει με όλο το δημοκρατικό κόσμο, που ορθώνει πλέον, το ανάστημά του, απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και πλήττει το πολίτευμα της χώρας. Ειδικότερα στα ΑΕΙ της Χώρας, η βία απειλεί την ίδια τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την οποία οι Έλληνες πολίτες χρηματοδοτούν από τα υστέρημά τους, προκειμένου να συμβάλλει στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «κρίσιμο στοιχείο της ακαδημαϊκότητας αποτελεί το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση ιδεών, αλλά και στην ανάληψη δράσεων. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι δημιούργημα των κόπων του Ελληνικού λαού και της συνδρομής των φοιτητών και δεν επιτρέπεται να βιώνει έναν «ακαδημαϊκό πολιτισμό» χαμηλών και επικίνδυνων προδιαγραφών».

Το κείμενο «ελήφθη κατά πλειοψηφία, με διαφωνούντες τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ», όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ