Βρούτσης: Σε απαράδεκτα επίπεδα η ανεργία

Βρούτσης: Σε απαράδεκτα επίπεδα η ανεργία 

 

“Ζείτε με 359 ευρώ το μήνα, που είναι το επίδομα ανεργίας;”, ρωτά τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η Χριστίνα Κοραή σε συνέντευξη για τα Επίκαιρα.

“Σε κάθε περίπτωση, προβληματίζομαι όχι μόνο για το χαμηλό ύψος του επιδόματος ανεργίας, αλλά και για το ότι μένουν ακάλυπτοι πολλές κατηγορίες ανέργων, κυρίως μακροχρόνιοι και νέοι άνεργοι. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε και να το επανεξετάσουμε πολύ σύντομα”, απάντησε ο υπουργός.

Για την ανεργία ο υπουργός είπε ότι η ανεργία κυμαίνεται ήδη σε υψηλά, “απαράδεκτα θα έλεγα, επίπεδα”. “Οσο κι αν σας φαίνεται παράδοξο, εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο, είναι ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας στην επόμενη, την ανοδική φάση της οικονομίας, η οποία μάλιστα δεν είναι τόσο μακριά όσο πολλοί πιστεύουν”, συνέχισε.

Στην ερώτηση για το αν θα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη των εργαζόμενων που θα απασχολούνται στα εμπορικά καταστήματα αν θα είναι τελικά ανοιχτά περισσότερες Κυριακές, απάντησε: “Δεν κατανοώ την ερώτησή σας. Για ποιο λόγο να μην υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων που θα απασχοληθούν τις παραπάνω Κυριακές, εάν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο; Και σε κάθε περίπτωση, ας μην είμαστε υπερβολικοί στους χαρακτηρισμούς. Ποια είναι η ζούγκλα στην αγορά εργασίας; Το να δουλεύουν δυο Κυριακές το χρόνο παραπάνω οι εμποροϋπάλληλοι – με κανονική αμοιβή και απασχόληση – ή το να μην έχουν καθόλου δουλειά; Το να βρουν εργασία κάποιοι – έστω και σε προσωρινή βάση – ή το να παραμείνουν άνεργοι;”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ