Αποστάσεις Μπακογιάννη από το φορολογικό

Αποστάσεις Μπακογιάννη από το φορολογικό 

Σαφείς αποστάσεις από το φορολογικό νομοσχέδιο πήρε η Ντόρα Μπακογιάνη χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα το υπερψηφίσει. «Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου» είπε χαρακτηριστικά. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την στιγμή που επέστρεψε στην ΝΔ προτίμησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο ήταν παρούσα σε όλες τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες αλλά και στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Παράλληλα μίλησε σε πολλά διεθνή φόρουμ στηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Η ομιλία της στην αρμόδια επιτροπή της βουλής χαρακτηρίστηκε από βουλευτές της ΝΔ ως μία νέα αρχή για την βουλευτή επικρατείας του κόμματος. 

Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την άμεση μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο πριν από τα Χριστούγεννα. «Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο. Δεν το αντέχουν τα οικονομικά τους. Αυτό αποδεικνύεται επίσημα και από την κατανάλωση που είναι μειωμένη κατά 70-80%. 

Ο φόρος έχει εξαπλασιαστεί μέχρι σήμερα, όμως τα κρατικά έσοδα μειώνονται ενώ στην καλύτερη περίπτωση είναι στάσιμα. Παράλληλα δε, ο στόχος για την πάταξη του λαθρεμπορίου του πετρελαίου έχει αποτύχει πλήρως. Απλά μαθηματικά: Αύξηση της κατανάλωσης συνεπάγεται αύξηση των εσόδων του κράτους» είπε η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ. 

Επίσης υποστήριξε πως το φορολογικό νομοσχέδιο δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα. «Το πιο παράλογο προβλέπεται σχετικά με τη φορολογία επιχειρήσεων. Αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες. Αντί να ενισχύονται οι επιχειρήσεις για να επανεπενδύουν τα κέρδη τους, κινητροδοτείται η ενθυλάκωσή τους».

Το τελευταίο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πυκνώσεις τις επαφές της με βουλευτές στελέχη της ΝΔ αλλά και με δημοσιογράφους.

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ