Σαμαράς: Προχωράμε με γρήγορο βηματισμό

Σαμαράς: Προχωράμε με γρήγορο βηματισμό

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου, καθώς και του Υφυπουργού Δ.Μ.&Η.Δ. Μανούσου Βολουδάκη και του Προϊστάμενου του Γραφείου Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλου και αξιολόγησε την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και το έργο που έχει συντελεστεί για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Συζήτησε και ενέκρινε επιπλέον, τον προγραμματισμό για το 2013 που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δομών και τον φορέων του Δημοσίου, την αξιολόγηση του προσωπικού, το Πρόγραμμα Κινητικότητας, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης, το νέο σύστημα ανάδειξης προϊσταμένων και τη μείωση των διοικητικών βαρών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υ. Δ.Μ.&Η.Δ. για το τιτάνιο έργο της μεταρρύθμισης ενώ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις μέσα από απλουστευμένες διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύτιμη συγκυρία όχι μόνο επειδή κερδίσαμε την εκταμίευση της δόσης αλλά επειδή αλλάζει η ψυχολογία καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι γυρίζουμε σελίδα. Συμπλήρωσε δε, ότι το 2013 είναι έτος αξιολόγησης.  Κλείνοντας δήλωσε προχωράμε με γρήγορο βηματισμό και ότι η αναδιοργάνωση θα προχωρήσει με συνεργασία όλων των Υπουργείων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. ενέκρινε τις εκθέσεις αξιολόγησης των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης για το σύνολο των Υπουργείων, θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Επιπλέον, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ενέκρινε το Σχέδιο Δράσης για την αξιολόγηση των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα – που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 – καθώς και σχεδίασε το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων / καταργήσεων φορέων και δημοσίων οργανισμών που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης τόνισε: «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να ολοκληρώσει αυτά τα θεμελιώδη βήματα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Το έργο είναι τιτάνιο, και γι’ αυτό επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες συνέργειες και συνεργασίες, υπηρετώντας τον ίδιο στόχο. Είναι συνεπώς αναγκαία και αποφασιστικής σημασίας η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλα τα υπουργεία, με τα πολιτικά κόμματα (αυτά που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης), με τους ίδιους τους υπαλλήλους προκειμένου να γίνει κτήμα τους το έργο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και με την Task Force που βρίσκεται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή παρέχοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, εμπειρία και τεχνογνωσία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ