Η συνέντευξη Δένδια στο Ιντερφάξ

Η συνέντευξη Δένδια στο Ιντερφάξ

 

“Οι σχέσεις μας με τις Υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης, ιδίως σε εξειδικευμένους τομείς, όπως το ξέπλυμα χρήματος”, είπε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. 

“Πόσο συχνά το Υπουργείο σας αντιμετωπίζει κακουργήματα, εκ μέρους τουριστών; Aνάμεσά τους είναι πολλοί Ρώσοι υπήκοοι;”, ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο δημοσιογράφος.

“Δεν έχω πρόχειρα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην ανάμειξη υπηκόων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη βαριά εγκληματικότητα. Στο πλαίσιο των σημερινών συζητήσεων, ούτως ή άλλως, υπάρχει συνεννόηση με τον Διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας για επικοινωνία στα θέματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και του trafficking”, απάντησε ο κ. Δένδιας. 

Σε ερώτηση για το αν η Ρόδος σκοπεύει να φιλοξενήσει 20-30.000 πρόσφυγες από τη Συρία, ο υπουργός είπε ότι η πληροφορία δεν είναι ακριβής, ενώ για σχετικά με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, είπε: “Δεν έχουμε αντιμετωπίσει θέμα απεργίας αστυνομικών. Η απεργία αστυνομικών στο δικό μας νομικό πλαίσιο δεν είναι κάτι ιδιαίτερα επιτρεπτό. Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουμε, νομίζω, αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη επιτυχία αυτούς που εκμεταλλευόντουσαν τις ειρηνικές διαδηλώσεις, για να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ