ΚΚΕ: Πρόκληση και εμπαιγμός για τους αγρότες

ΚΚΕ: Πρόκληση και εμπαιγμός για τους αγρότες

 

“Είναι πρόκληση και εμπαιγμός να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι – την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού – ως ανακουφιστικό μέτρο”, απαντά το ΚΚΕ στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αγροτική πολιτική.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

 

“Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα : Για 5η συνεχή χρονιά η καταχρεωμένη αγροτιά βλέπει το εισόδημα της να μειώνεται, τη σοδειά της να μένει απούλητη ή να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί εκβιαστικά οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τις αθρόες εισαγωγές. Για το κόστος παραγωγής που αυξάνει από τη ληστρική δράση των μονοπωλίων που ελέγχουν τα αγροτικά εφόδια και τα άγρια χαράτσια και τη φορολογία που επιβάλει η συγκυβέρνηση. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής της ΚΑΠ και της ΕΕ που λιβανίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του «ευρωμονόδρομου».  Που σκόπιμα κρύβουν από το λαό ότι το 80% των επιδοτήσεων το απολαμβάνει το 20% των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών και μόνο ορισμένα ψίχουλα φτάνουν στη φτωχή αγροτιά που και αυτά τα παίρνουν πίσω με τις μεγάλες αυξήσεις στον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες κ.ά.

Είναι πρόκληση και εμπαιγμός να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι – την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού – ως ανακουφιστικό μέτρο. Τη στιγμή που οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αβοήθητοι, έχουν χάσει από το πράσινο σκουλήκι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους και των επιδοτήσεων που δικαιούνται για 3η συνεχή χρονιά (2010-2012), αν και χρυσοπληρώνουν φυτοφάρμακα, αλλά και τα μεγάλα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ασφάλιση-αποζημίωση δεν έχουν! Τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον!

Το συμφέρον της φτωχής αγροτιάς είναι να συμπαραταχθεί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων που αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την ανατροπή της, για την αποδέσμευση από την ΕΕ”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ