Αποκλείει συγχώνευση με το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ

 Αποκλείει συγχώνευση με το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ

 

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αποκλείει τη συγχώνευσή της αλλά όχι τη συμπόρευσή της με το ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Αριστερά, που σήμερα στην Εκτελεστική της Επιτροπή συζητά τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στο Φόρουμ Διαλόγου για την κεντροαριστερά.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως η εισήγηση που συμπαρουσιάζουν στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι σήμερα οι Θεόδωρος Μαργαρίτης και Νίκος Μπίστης φέρει τον τίτλο «Σχέδιο πολιτικής πρότασης για τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς και τις διεργασίες στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr περιλαμβάνει τρία βασικά σημεία:

Πρώτον, αναφέρεται στο «μεγάλο συμβιβασμό» προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, στη σημερινή κρίση που απαιτεί όμως έναν διαφορετικό ορίζοντα λύσεων που δεν μπορεί να χάνει από την οπτική της τη διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς.

Δεύτερον, ότι ο χώρος μεταξύ ΝΔ και παραδοσιακής αριστεράς (σ.σ. έχει ενδιαφέρον ότι δεν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ) απορρίπτει τα συντηρητικά μοντέλα και τα εκρηκτικά μείγματα λαϊκισμού-αριστερισμού.

Και τρίτον, ότι οι όποιες διαδικασίες δεν πρέπει να έχουν στόχο τον κυβερνητισμό, αλλά να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας (σ.σ. που επιδιώκει προφανώς να εκφράσει η ΔΗΜΑΡ) θέτουν ως προαπαιτούμενο την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως ίσως έχει η φράση πως χρειάζεται «να απορριφθούν τα αρνητικά κυβερνητικά παραδείγματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς της καταγγελίας και της διαμαρτυρίας», αλλά και ότι η ΔΗΜΑΡ δεν διαπραγματεύεται και δεν θέτει σε αμφισβήτηση την αυτονομία της και την αυτοτέλειά της.

Με άλλα λόγια, η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει τα πρόσωπα της μακροχρόνιας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. διατηρώντας την αυτονομία της συζητά με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και δυνάμεις του σημερινού ΣΥΝ (όχι του ΣΥΡΙΖΑ). Δεν αποκλείει όμως την εκλογική συμπόρευση με την Ιπποκράτους.

 

 Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ