• Η "καυτή πατάτα" για τον Βενιζέλο

  8:05 μμ, Παρασκευή 14 Δεκ 2012 8:05 μμ, Παρασκευή 14 Δεκ 2012

  Η "καυτή πατάτα" για τον Βενιζέλο

  Η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει το κόμμα του, είναι το νούμερο ένα θέμα που προβληματίζει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

  Κι αυτό γιατί αν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων μέσα στην άλλη εβδομάδα, τότε επειδή είναι ποινικό αδίκημα, κινδυνεύει άμεσα ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, κάτι που είχε αντιμετωπίσει πέρυσι τέτοια εποχή και ο προκάτοχός του Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιμένει να λάβει το κόμμα του την δόση του 2011 από την κρατική επιχορήγηση για να “ζεσταθούν” τα ταμεία του και να πληρώσει πρώτα τους εργαζομένους του. Ωστόσο η αρνητική οικονομική κατάσταση είναι γενικότερη και γι' αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται για το κατά πόσο πρέπει να μιλήσει για τα οικονομικά που βρήκε στο “μαγαζί” όταν το παρέλαβε ή όχι, γιατί θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά και θα επέλθει ρήξη οριστική με τον Γιώργο Παπανδρέου.

  Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπάρχει ούτε ευρώ!: να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι βουλευτές… επισημαίνουν μερικοί από την Ιπποκράτους για να πληρωθούν τα άμεσα έξοδα.

  Στο μεταξύ τα αυξημένα έξοδα κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, τα οποία πληρώνει το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να «φρενάρει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος με έξι ελεγκτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει να «ξεσκονίσουν» τα βιβλία με τα οικονομικά του κόμματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα «Νέα», από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι βάσει συμβολαίου που υπεγράφη επί προεδρίας Βενιζέλου, το Κίνημα οφείλει να καλύπτει τα έξοδα του προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής.

  Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται αυτό και συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επιμένουν ότι δεν έχουν δει τέτοιο συμβόλαιο και δεν αναγνωρίζουν τίποτε περισσότερο από την ετησία συνδρομή του Κινήματος που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

  Ωστόσο, επειδή το ποσό αυτό δεν φαίνεται αρκετό για τον Γιώργο Παπανδρέου, από την πλευρά της Ιπποκράτους ξεκαθαρίζουν πως αν ο πρώην πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερα χρήματα, μπορεί να τα βάζει από την τσέπη του.

  Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στην συνολική προσπάθεια να ελεγχθούν τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εργαζόμενοί του παραμένουν επί δέκα μήνες απλήρωτοι και τα χρέη τους «πνίγουν» κυριολεκτικά.

  Πηγή:egiakoumis.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα