Στην Ιταλία ο Βενιζέλος

Στην Ιταλία ο Βενιζέλος

Για την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρώμη πετάει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη συνάντηση των ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο που ξεκινά σήμερα εκεί. 

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας (PD) και τον πρόεδρό του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι που προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθήσει σήμερα σε δείπνο εργασίας της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, που παραθέτει ο πρόεδρός της Χανς Σβόμποντα, ενώ στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης θα έχει σειρά διμερών επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες.

Μεταξύ των προσκεκλημένων άλλωστε είναι προσωπικότητες όπως ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Σίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Χαρλέμ Ντεζίρ, πολιτικοί με κύρος σε δύο χώρες που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΕ και την αντιμετώπιση της κρίσης, ελληνικής και ευρωπαϊκής.

Αύριο, Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας: Μία προοδευτική στρατηγική», με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και συνομιλητή στο ίδιο πάνελ τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών Μάσιμο Ντ’ Αλέμα. 

Στην παρέμβασή του, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση, αλλά και να τονίσει τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία δύο χρόνια, τεκμηριώνοντας έτσι την ανάγκη στροφής πλέον της χώρας στην ανάπτυξη, ώστε να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιταλική πρωτεύουσα δε, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να θέσει επί τάπητος και ένα θέμα που τον απασχολεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, αυτό της «έκρηξης» ρατσιστικής βίας στην χώρα μας και της ανόδου της Χρυσής Αυγής. 

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ