Ο Αρβανιτόπουλος για τις μετεγγραφές

Ο Αρβανιτόπουλος για τις μετεγγραφές

 

«Προσωπικά είμαι αντίθετος με τη φαυλοκρατία των μετεγγραφών, όπως τη βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας όμως ότι «δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, με πολλές οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα δεύτερου ή και τρίτου σπιτιού».

Η προωθούμενη διάταξη θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η προωθούμενη διάταξη εισάγει κριτήρια, όπως το κατά κεφαλήν εισόδημα, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και η βαριά αναπηρία, ενώ, δήλωσε «ανοιχτός» να συζητήσει βελτιωτικές προτάσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε, ότι το γενικό ποσοστό των φοιτητών που θα μετεγγράφονται δεν θα ξεπερνά το 10% του συνόλου των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των σχολών και να δοθεί έτσι «ανάσα» στις οικογένειες, «χωρίς όμως να επιστρέφουμε σε σύστημα άναρχο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ