Η Μέρκελ μας επαινεί πριν τη Σύνοδο

Η Μέρκελ μας επαινεί πριν τη Σύνοδο

 

Στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag μίλησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και αναφέρθηκε στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

H Γερμανίδα καγκελάριος  στάθηκε ιδιαίτερα στην «αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην Ελλάδα, που κατά την κυρία Μέρκελ «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και επιτέλους βλέπουμε βήματα από τη χώρα, της οποίας η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη».

«Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της Γερμανίας, όσο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ζώνης του ευρώ» σημείωσε η Μέρκελ  και υπογράμμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα είναι «μια επιτυχημένη Σύνοδος από όλες τις απόψεις». Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η στήριξη κάθε μέλους της ευρωζώνης ξεχωριστά αποτελεί βοήθεια ολόκληρης της νομισματικής ένωσης.  

 

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας”, δήλωσε τέλος, η καγκελάριος επαινώντας για μία ακόμη φορά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη βάση θα καταστεί δυνατό να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να επιτύχει βελτίωση της κατάστασης στη αγορά εργασίας και στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων». Τόνισε μάλιστα ότι «οι προσπάθειες δεν ήταν μάταιες, οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν τις πρώτες επιτυχίες», αναφερόμενη στον περιορισμό των ελλειμμάτων και την μείωση του κόστους εργασίας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ