Η Παπαρήγα ρωτά τον Σαμαρά για το ρεύμα

Η Παπαρήγα ρωτά τον Σαμαρά για το ρεύμα

Με ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τοποθετηθεί σχετικά με τις αυξήσεις που προτείνει η ΔΕΗ στα τιμολόγια της.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Νέες εξοντωτικές αυξήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα των λαϊκών νοικοκυριών έχουν δρομολογηθεί από την ΔΕΗ. Η προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων χαμηλής τάσης ανέρχεται σε 24,9% επί του συνολικού λογαριασμού ρεύματος, ενώ ειδικά για το οικιακό τιμολόγιο χαμηλής τάσης οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%.

Οι νέες αυτές αυξήσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, που μεσοσταθμικά ξεπέρασαν το 50% την περασμένη τετραετία, και είναι ενταγμένες στην πολιτική που στοχεύει να κάνει πιο κερδοφόρα και ελκυστική την ΔΕΗ στους επιχειρη–ματικούς ομίλους στο πλαίσιο και των σχεδίων για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα της ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης των αγορών ώστε να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαια των καπιταλιστών.

Οι αυξήσεις αυτές σε συνθήκες διογκωμένης ανεργίας και σε συνδυασμό με την νέα φοροαφαίμαξη, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ολοένα και μεγαλύτερη επιβάρυνση για φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες, τις σπουδές και τη μόρφωση, οδηγούν κυριολεκτικά στην εξόντωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

 Περισσότερες ακόμη οικογένειες θα χάσουν τις όποιες δυνατότητες για να έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ θα αυξηθούν εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και θα αποκλείονται έτσι από την ηλεκτροδότηση. 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του για την αποτροπή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων και ταυτόχρονα προβάλει την ανάγκη για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης με έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και θα διασφαλίσει την δραστική μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 

 

Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ