“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπράττει στην παρωδία”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπράττει στην παρωδία”

 

Η επεξεργασία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ δεν είναι θέμα της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, αλλά της κυβέρνησης, του ΣΔΟΕ και της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

 

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «διαδικασία ευτελισμού των θεσμών» και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια παρωδία.

 

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι δουλειά της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της Δικαιοσύνης -που ήδη το ερευνά- και όχι της Επιτροπής πόθεν έσχες. Η Επιτροπή μπορεί να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα, πρώην και νυν, εφόσον προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», επεσήμανε και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα τόσο στη Διάσκεψη των Προέδρων όσο και στην Επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Ο κ. Παπαδημούλης άφησε εξάλλου ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Όπως είπε, «και για τις δύο δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή σχετικά με τη λίστα και τις δηλώσεις Ρουμελιώτη», η αξιωματική αντιπολίτευση, «αφού τις μελετήσει με τη δυνατότητα που της δίνει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ασχοληθεί η Βουλή».  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ