Οι Γερμανοί για τη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

Οι Γερμανοί για τη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

 

 

Ευρεία είναι ήδη η κάλυψη της χθεσινοβραδινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωιστών (CSU), στις ηλεκτρονικές σελίδες των περισσότερων γερμανικών μέσων.

Για “σεβασμό του κ. Ζεεχόφερ απέναντι στις προσπάθειες για λιτότητα στην Ελλάδα”, κάνει λόγο στον τίτλο το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Ούτε ίχνος κριτικής. Σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Σαμαρά, δείχνει ο αρχηγός του CSU την συμφιλιωτική του πλευρά”. Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ζεεχόφερ είχε πριν από την συνάντηση τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για να δηλώσει κατόπιν ότι “η συνάντηση πραγματοποιείται σε πλήρη εναρμόνιση επί της ουσίας ” και να τονίσει: “οι Χριστιανοκοινωνιστές λένε ναι στην αλληλεγγύη, όταν υπάρχει αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά”.

Σο περιοδικό Focuς οnline, ο τίτλος της ανταπόκρισης είναι “Ζεεχόφερ και Σαμαράς-ξαφνικά πολύ φίλοι” και το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον “έναν καινούργιο συνήγορο και μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας”, ενώ τονίζει ότι “αντί για απειλές, ο Ζεεχόφερ επαινεί τα σχέδια της Αθήνας – μια νέα συνεργασία σχεδιάζεται”. Σε άλλο σημείο το δημοσιεύματος, γίνεται λόγος ακόμη για “μεγάλο στραπάτσο των κόκκινων γραμμών”, εννοώντας τις “κόκκινες γραμμές ” που συνήθιζε να αναφέρει ο Βαυαρός πρωθυπουργός κάθε φορά που μιλούσε για την βοήθεια προς την Ελλάδα.

“Εξαιρετική” χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα της συνάντησης η Βαυαρική Ραδιοφωνία και κάνει λόγο για “τέλος της πολεμικής”, ενώ αναφέρεται σε δήλωση του κ. Σαμαρά κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου: “Το χιόνι φέρνει τύχη. Για αυτό κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής”.

“Ζεεχόφερ και Σαμαράς πλέον στο ίδιο μήκος κύματος”, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Die Welt, η οποία κάνει λόγο για “συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας”, ενώ αναφέρεται σε δηλώσεις του Βαυαρού πρωθυπουργού πριν από την συνάντηση: “Η τρόικα έχει επιβεβαιώσει ότι οι Έλληνες βρίσκονται με τις μεταρρυθμίσεις σε καλό δρόμο” και αυτή η κυβέρνηση “έχει δείξει ότι έχει την βούληση όχι μόνο να συζητά, αλλά και να κάνει πράξεις”.

Ευρεία είναι ακόμη η κάλυψη από τα γερμανικά ΜΜΕ των εξελίξεων σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, για την έκβαση του οποίου ο κ. Σαμαράς εξέφρασε χθες το βράδυ από το Μόναχο την καταρχήν ικανοποίησή του.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ