«Τηλεδιάσκεψη» για τις εκκρεμότητες του φορολογικού;

«Τηλεδιάσκεψη» για τις εκκρεμότητες του φορολογικού;

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σε «τηλεδιάσκεψη» των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα αύριο, θα αντιμετωπιστεί η «ουρά» που απέμεινε στο φορολογικό, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

Το τελικό σχέδιο νόμου, άλλωστε, που θα παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο εξαρτάται και από τις παρατηρήσεις της τρόικα. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πάντως, φέρονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν αν το σχετικό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις προτάσεις τους. Οι ηγεσίες των δυο κομμάτων μάλιστα έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον υπουργό Οικονομικών και το επιτελείο του, με τους χειρισμούς του προηγούμενου διαστήματος να δημιουργούν μεγάλες καχυποψίες, αλλά και να προκαλούν πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Η δε Αγίου Κωνσταντίνου φέρεται αποφασισμένη να θέσει και θέμα αν επιχειρηθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο, με την Πλατεία Συντάγματος να επικαλείται την ασφυκτική πίεση της τρόικα και να επιμένει πως η ψήφιση είναι προαπαιτούμενο για τη δόση.

Αν, πάντως, συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου οι παρατηρήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κοινή είναι η εκτίμηση στα τρία επιτελεία πως δεν θα υπάρξουν απώλειες της πλειοψηφίας κατά την ψηφοφορία, αφού η «μεγάλη μάχη» δόθηκε ήδη με τα εργασιακά.

Η ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη λήψη της απόφασης αυτής, μεταθέτει τις διορθωτικές κινήσεις για τον ανασχηματισμό και τον τρόπο συντονισμού της κυβέρνησης, πιθανότατα για αμέσως μετά τις γιορτές.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ