Κωνσταντοπούλου:Να καταθέσει ο Παπανδρέου

Κωνσταντοπούλου:Να καταθέσει ο Παπανδρέου

Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε για ακόμα μία φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

 

Παράλληλα, ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει στην επιτροπή και ο Γιάννης Ραγκούσης για να αποκαλύψει τι εννοούσε με την φράση του: «τώρα εξηγούνται ανεξήγητες επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου» ,  αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ώστε να κατονομάσει ποιο ήταν το πρόσωπο που κατέθεσε ψευδή στοιχεία στην επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Ζήτησε επίσης να καταθέσουν, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Μπάνος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και η πρώην Διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών Χρύσα Χατζή. Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ηλίας Προβόπουλος, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, γνώριζε ότι, χωρίς «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, το πρόγραμμα δεν «βγαίνει».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα  για την λίστα μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης ώστε να ολοκληρωθεί η εξέταση των πρωταγωνιστών .

Διερωτήθηκε επίσης γιατί αργεί να έρθει το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που ζητήθηκε από τη Γαλλία «Με ταχυδρομικό περιστέρι να είχε έρθει θα είχε φτάσει τόσο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ