ΚΚΕ:Να καταργηθούν τα χαράτσια

Την έντονη αντίθεσή του στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εκφράζει το ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ περί δήθεν νέας αρχής.

 

ΚΚΕ:Να καταργηθούν τα χαράτσια

“Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ περί δήθεν νέας αρχής για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, δίκαιης κατανομής των βαρών κλπ.”, αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

“Οι μισθωτοί ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, εμπόρων, επιστημόνων, οι μικροί επιχειρηματίες και αγρότες πρέπει να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης”, επισημαινει, με δύο βασικούς άξονες, όπως σημειώνει.

Πρώτον, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, να “φορολογηθεί πραγματικά και δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.   Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.   Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία”.

Δεύτερον, “να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, και να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια. Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες και να ανακουφιστούν από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ