Το CBC για την ΧΑ στο Μόντρεαλ

Το CBC για την ΧΑ στο Μόντρεαλ

 

Με ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ, ασχολήθηκε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, εστιάζοντας στη «ρατσιστική πολιτική του κόμματος», που δρα και στο Μοντρεάλ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα μέλη της ΧΑ ετοιμάζουν δέματα για τα Χριστούγεννα με αποδέκτες μόνον Έλληνες Χριστιανούς. Μέλη της οργάνωσης στο Μοντρεάλ επιμένουν πως δεν είναι κακό να αποστείλουν δέματα στην Ελλάδα για τους «αληθινούς Έλληνες».

«Βασιζόμενοι σε αυτά που βλέπουμε καθημερινά και στο γεγονός πως οι Έλληνες πεινούν, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε» δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ, Σπύρος Μακροζωνάρης.

Στο μεταξύ, απειλές από την οργάνωση κατήγγειλε ότι δέχτηκε η δημοσιογράφος του CBC, Τζοάν Βράκας, η οποία στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Εξάλλου, τα ρεπορτάζ της, που «φιλοξενούνται» στο δίκτυο youtube έχουν γίνει στόχος προσβλητικών σχολίων, που αναφέρονται σε Εβραίους και μουσουλμάνους.

Μέλη της εβραϊκής οργάνωσης B’nai Brith συναντήθηκαν εσχάτως με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος «ρατσιστική αντισημιτική πολιτική της Χρυσής Αυγής» εναντίον συμπολιτών τους, στο Μοντρεάλ.

«Γι αυτούς ο Εβραίος δεν είναι Έλληνας» δήλωσε στο CBC η διευθύντρια της οργάνωσης B’nai Brith», Άννα Αχρονχάιμ και πρόσθεσε: «Οι Εβραίοι έχουν μακριά ιστορία στην Ελλάδα, πώς μπορεί να λένε πως δεν είναι Έλληνες;».

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ