ΣΥΡΙΖΑ για τον Βενιζέλο

ΣΥΡΙΖΑ για τον Βενιζέλο

 

«Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του για το ότι πριν λίγο καιρό αισθανόταν ευχαριστημένος που είναι η Χρυσή Αυγή ‘στη μόδα’ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το γεγονός ότι το μνημονιακό μπλοκ προσπάθησε και προσπαθεί να αξιοποιήσει τη θεωρία των δύο άκρων για να εξομοιώσει τη φασιστική βία με τις λαϊκές κινητοποιήσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη Χρυσή Αυγή. 

«Οι αιτίες της ανόδου της φασιστικής ακροδεξιάς πρέπει να αναζητηθούν πρώτα και κύρια στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική που περιθωριοποιεί τα ασθενέστερα στρώματά της. 

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η θεσμική της απαγόρευση δεν πρόκειται να ανακόψει την άνοδο του φασισμού, αντίθετα θα ενισχύσει το εξολοκλήρου ψεύτικο, αντισυστημικό της προφίλ. Τα μνημόνια θρέφουν το φασισμό και απειλούν τη δημοκρατία. Η απάντηση στην Χρυσή Αυγή θα έλθει μέσα από την ενωτική συμπόρευση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, από την αποκάλυψη του βαθύτατα συστημικού της ρόλου» καταλήγει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ