Εσωκομματική κίνηση “ματ” του Τσίπρα

Εσωκομματική κίνηση “ματ” του Τσίπρα 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με μια κίνηση ματ απάντησε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας σε όσους διαφοροποιήθηκαν επί της διαδικασίας. Δήλωσε πως ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση θέσης του συμμετέχοντος ως αριστίνδην στο νέο κεντρικό όργανο αλλά θα θέσει υποψηφιότητα εκλογής προκειμένου να κριθεί ίσος προς ίσους και όχι ως πρώτος μεταξύ ίσων. 

Ο κύριος Τσίπρας ζήτησε ξανά από την τρικομματική κυβέρνησης, ως μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, να οδηγήσει με ομαλότητα τη χώρα σε εκλογές «για αναλάβουμε την ευθύνη», όπως είπε, διαπιστώνοντας πάντως ότι πολύ δύσκολα το σύστημα της τρικομματικής κυβέρνησης θα αποδεχθεί την προτροπή γιατί, πρώτον δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου και της ευθύνης του, και δεύτερον που χρησιμοποίησε ως όπλο έχει περάσει στους ίδιους. Μίλησε για δυσβάσταχτα νέα μέτρα που έρχονται ύψους 5 δισ. ευρώ, επικαλούμενος το έγγραφο Σόιμπλε που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews

«Εμείς οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι και σοβαροί, να μην αιφνιδιαστούμε και να οργανώσουμε παράλληλα την πάλη του λαού», είπε προβλέποντας εξελίξεις ανεξάρτητα τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Στα ΑΑΑ των αγορών απάντησε με τα δικά του ΑΑΑ: «Ανυπακοή, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια». 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα νέο πολιτικό φορέα από τα κάτω, φορέα εξελίξεων και όχι δογματισμών, ζητώντας να κρατήσουν τα καλύτερα στοιχεία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε, όπως είπε, να ανακαινίσουν αλλά ούτε και αναπαλαιώσουν το κόμμα: «Ο ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός αλλά ενιαίος. Ένα κόμμα με πολλές απόψεις, καταστατικά κατοχυρωμένες», τόνισε.

 

Πηγή:real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ