Καμμένος:Παραδίδουν την εθνική κυριαρχία

Καμμένος:Παραδίδουν την εθνική κυριαρχία

 

Πολιτική απόφαση «η οποία θα παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και την εθνική άμυνα στα χέρια των δανειστών», χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχώνευση της ΕΒΟ και της ΠΥΡΚΑΛ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Η απάντηση είναι “όχι”», προσέθεσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος μίλησε στους εργαζομένους της εταιρίας και αμέσως μετά συναντήθηκε με τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία τους από την οποία ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «η αμυντική βιομηχανία αποτελεί εγγύηση για την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Δεν μιλάμε εδώ για ιδιωτικοποιήσεις ή για προσπάθεια αποφυγής εξόδων. Εδώ μιλάμε για μια πολιτική απόφαση η οποία θα παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και την εθνική άμυνα στα χέρια των δανειστών. Η απάντηση είναι “όχι”».

Υποστήριξε επίσης ότι «την ημέρα που ακόμα και ο Μπερίσα ζητά την επέκταση της Μεγάλης Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, την ίδια ημέρα που ακόμα και οι δανειστές ζητάνε την κατάργηση της θητείας, δηλαδή την κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση με εντολές της τρόικας αποφασίζει να κλείσει τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και ιδιαίτερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης πως υπάρχουν προγράμματα ανάπτυξης της εταιρίας, υπάρχουν παραγγελίες από όλων τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εξέφρασε δε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων «που ζητούν να μείνει ανοιχτή η αμυντική μας βιομηχανία, για να μπορούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν πυρομαχικά, για να μπορούμε να προστατέψουμε, τουλάχιστον όσοι μείναμε, την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας».

Τόνισε επίσης πως θα στηρίξει την κυβέρνηση εάν επιλέξει να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία, αλλά προειδοποίησε πως «εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας για να μπουν οι γερμανικές εταιρίες οπλικών συστημάτων και να κάνουν την Ελλάδα πελάτη, τότε θα είμαστε εδώ, έξω από την πόρτα και δεν πρόκειται να περάσει ούτε κλητήρας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ