Άδωνις:Λάθος το μέτρο για το αφορολόγητο

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Θεωρώ ειδικά το μέτρο για το αφορολόγητο των παιδιών, λάθος μέτρο, γιατί βρίσκεται πολύ έξω του πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς αλλά και έξω της ιδεολογίας της Δεξιάς για την προστασία της οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Σημείωσε δε, ότι «οικονομικά, η απόδοση είναι μεγάλη: γύρω στα 100 εκατ. ευρώ», διευκρινίζοντας όμως ότι «το οικονομικό επιτελείο λέει πως θα επιστρέψει χρήματα με εισοδηματικά κριτήρια. Συνεπώς, δεν θα είναι καθαρά 100 εκατ. ευρώ, αλλά περίπου 70 εκατ.» .

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε επίσης πως το φορολογικό θα είναι δύσκολο και προσέθεσε πως «πρέπει να δίνουμε στον κόσμο κίνητρα να κερδίζει».

«Άρα, η υψηλή φορολογία είναι το ακριβώς αντίθετο. Η συγκυρία όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν ψηφίζουμε a priori τίποτα, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη λύση. Όμως, εύκολο σχέδιο, με την έννοια του να μοιράζουμε φοροαπαλλαγές, δεν υπάρχει», τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ