Τα “πουλέν” του Βενιζέλου

Τα “πουλέν” του Βενιζέλου

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ένας νεαρός-πολύ νεαρός για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ-μόλις 29 ετών, είναι το πουλέν του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ίσως μάλιστα ο Πρόεδρος του κόμματος αυτού συζητά μαζί του, περισσότερο και απ’ ό,τι με τους λεγόμενους κορυφαίους του κόμματος.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας της Οξφόρδης, ορίστηκε αρχικά Συντονιστής της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών της Ιπποκράτους, ενώ τελευταία συμμετέχει και στην άτυπη ηγετική ομάδα που εισηγείται τις πολιτικές που αποφασίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με πατέρα χειρουργό και μητέρα δικηγόρο, από τη Μάνη, ο Κ. Πιερρακάκης ήταν το νεότερο μέλος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001, εν συνεχεία όμως έφυγε για το Χάρβαρντ, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου έκανε εντύπωση γιατί αρνήθηκε να λάβει το μισθό του

 

 

 

Η Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών ουσιαστικά θέλει να αποτελέσει ένα τμήμα παραγωγής πολιτικής (public policy department) για το ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν τα άλλα κόμματα του εξωτερικού. Θα ασχολείται με θέματα πολιτικού σχεδιασμού, οικονομικής πολιτικής και συγκεκριμένα projects τα οποία θα αφορούν τους νέους (όπως η εκδήλωση για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στη ΔΕΘ). Το τελευταίο διάστημα ασχολείται ενεργά με τη διαμόρφωση ενός προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για το οποίο κάνει λόγο συχνά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συντονιστής: Κυριάκος Πιερρακάκης. Είναι Υπ. Διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας της Οξφόρδης (όπου επικεντρώνεται σε θέματα οικονομικής εθνικής κυριαρχίας) και εργάζεται σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική από τη σχολή John F. Kennedy του Harvard, Μάστερ στην Τεχνολογική Πολιτική από το ΜΙΤ και Πτυχίο Πληροφορικής απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε ερευνητής στο κέντρο ενεργειακής πολιτικής του ΜΙΤ και στο think tank του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ “Center for American Progress”, καθώς και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας. Είναι 29 ετών.

Πάνος Κολιαστάσης: Είναι Υπ. Διδάκτορας Πολιτικής Ανάλυσης & Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – Κολλέγιο Queen Mary (Θέμα: Επικοινωνιακή Πολιτική Ελλήνων Πρωθυπουργών). ΄Εχει Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική από το UCL και Πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σαν πολιτικός σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας κ. Σταυρόπουλου, καθώς και στα Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών. Είναι 30 ετών.

 

 

Ηρακλής Μπουραντάς: Είναι διευθυντής εκπαίδευσης στο τεχνολογικό ινστιτούτο AIT κάθως επίσης σύμβουλος ανάπτυξης και συνιδρυτής νεοφυών (start-up) καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στη Ν.Α. Ευρώπη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Ψηφιακά Συστήματα με ειδίκευση στο e-learning στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Mάστερ). Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης (executive diploma) στην Διαχείριση Κρίσεων από το Harvard. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εκπαιδευτική πολιτική και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση νέων τεχνολογιών. Έχει συνδιοργανώσει διεθνή συνέδρια και ημερίδες νεολαίας με θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Είναι 33 ετών.

 

 

 

Κώστας Μπακούλας: Υπ. Διδάκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχείρησεων Aston στο Birmingham της Αγγλίας, με ειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα και την διοικητική επιστήμη. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιχειρησιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Warwick ενώ είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη πρώτος στην χρονιά του. Θεωρείται ειδικός σε θέματα διοικητικής οργάνωσης. Είναι 30 ετών.

 

 

Γιάννης Χατζίρης: Έχει Μάστερ στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα από το πανεπιστήμιο Erasmus της Ολλανδίας με έμφαση στις πολιτικές διαμόρφωσης εθνικού μοντέλου ανάπτυξης θερμοκοιτίδων νεοφυών (start-up) επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Κατέχει Πτυχίο του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει προβεί στην ίδρυση δικών του επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα, ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με προγράμματα του ΕΣΠΑ. Είναι 29 ετών.

 

 

Θοδωρής Διασάκος: Είναι Επ. Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης, Κολλέγιο Carlo Alberto, Torino. Είναι Διδάκτωρ του Παν/ου Berkeley των ΗΠΑ (Οικονομικά της Συμπεριφοράς) ενώ έχει Μάστερ από τα Πανεπιστήμια Berkeley, Harvard και Cambridge και Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από το Παν/ο Cambridge. Έχει εργαστεί επίσης ως οικονομικός αναλυτής για την PZ Cussons Plc στο Stockport της Αγγλίας κι ως επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στο International University College of Turin. Είναι 38 ετών.

 

 

 

Στην ομάδα συμμετέχει και ο Χρήστος Δρούζιας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με ενεργό συμμετοχή και στους Νέους Μεταρρυθμιστές, έχοντας αναλάβει οργανωτικά ζητήματα, καθώς επίσης και ο επικοινωνιολόγος Λουκάς Γερμανός και ο Γιώργος Καραμανώλης, ένας εκ των βασικών σχεδιαστών του προγράμματος «Διαύγεια».

 

 

Η Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών, στο πλαίσιο διαμόρφωσης του προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης έχει οργανώσει συναντήσεις με 40 και πλέον νέους επιστήμονες τους οποίους θα εντάξει άμεσα στο σχήμα της. Επίσης, θα διοργανώσει θεματικές ημερίδες με άξονα νέες αναπτυξιακές στρατηγικές σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ