Οι ενστάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο φορολογικό

Οι ενστάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο φορολογικό

 

Τις ενστάσεις τους στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με το MEGA, κάνοντας λόγο για «Ηρώδειο» πολιτική, είναι αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους το θέμα των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά. Όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο όσο περισσότερα παιδιά έχεις, τόσο περισσότερα να πληρώνεις. Θεωρούν επίσης ότι περισσότερο πλήττεται η μεσαία τάξη, τόσο από την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, όσο και από το αφορολόγητο για τα δάνεια της πρώτης κατοικίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στην αυριανή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, θα θέσουν το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή να υπάρχει μία τριετής περίοδος μέχρι να μπουν στην αγορά, ώστε να μην πληρώνουν φόρους. Επίσης, όσον αφορά στους αγρότες με μικρή ιδιοκτησία, το ΠΑΣΟΚ εξετάζει την περίπτωση να μη βγάζουν βιβλία ώστε να μη φορολογούνται όπως οι μεγαλοιδιοκτήτες.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ προτείνει να γίνει διεξοδική συζήτηση για να αρθούν οι αδικίες και αύριο στην διακομματική συνάντηση θα προτείνει να ανέβει ο φορολογικός συντελεστής για την ακίνητη περιουσία, που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ ώστε να προκύψει ένα όφελος το οποίο θα επιδοτήσει ην οικογένεια.

Στην Αγ. Κωνσταντίνου λένε ότι μπορεί να δοθούν ως επιστροφή επιπλέον 250 ευρώ για κάθε παιδί,  μία επιστροφή που θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με το εισόδημα.

Τονίζουν δε, σε κάθε περίπτωση ότι πρέπει να γίνει ένας διάλογος, να “ζυμωθούν” τα κόμματα ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στην κυβέρνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ